Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar

Bart Van Puyenbroeck

Biografie

Bart Van Puyenbroeck (1966) is theateracteur, schrijver en verteller. Sinds 2021 publiceert hij een vertel- en prentenboekenreeks bij Clavis onder de noemer ‘Lieve het leerbeestje’. Barts boeken focussen zich op de innerlijke leefwereld van kinderen, met een nadruk op de begrippen ‘willen’, ‘mogen’, ‘durven’ en ‘kunnen’.

In het verleden was Bart educatief schrijver bij uitgeverijen Wolters-Plantyn, Averbode en Garant. Vandaag begeleidt hij als gastdocent studenten aan de hogeschool PXL in Hasselt. Sinds 2014 is hij ook de steunpilaar van het educatief centrum Willewete in Hasselt.

Uitgelichte titels

Cover van boek Krak de krokowil

Krak de krokowil

Cover van boek Mag de mug

Mag de mug

Cover van boek Ril de rups

Ril de rups

Lezingen

Barts lezingen gaan over de 4 boeken uit de reeks 'Lieve het leerbeestje'. Lieve weerspiegelt het innerlijke leren van elk kind. In elk verhaal evolueert het hoofdpersonage van 'niet’ naar ‘wel'.

  • Krak de krokowil (mei 2021)
  • Mag de mug (oktober 2021)
  • Ril de rups (juni 2022)
  • Kam de kanvis (januari 2023)

Barts lezingen zijn interactieve vertellingen en vinden plaats in een gezellige setting. De vertellingen beginnen steeds met een theatrale introductie. Daarna leest Bart voor uit zijn verhalen en worden er digitale beelden uit het boek getoond. Samen met de kinderen zingt Bart een eigen lied, waar ook op kan worden gedanst. Afsluitend volgt er een gesprek over de talenten van de kinderen: wat willen zij zelf graag? Wat mogen, durven en kunnen ze?

Praktisch

  • Maximaal 50 deelnemers per voorstelling.
  • Een lezing duurt maximaal een uur.
  • Na afloop is er de mogelijkheid om boeken aan te kopen die persoonlijk worden gesigneerd door de auteur.

Neem contact op met Bart Van Puyenbroeck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.