Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Slampoëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Bardthesque

Biografie

Bardthesque (1982) houdt als allround woordkunstenaar het midden tussen een dichter, een muzikant en een beeldhouwer. Hij is van verschillende markten thuis en bewandelde daardoor een divers en eigenzinnig artistiek parcours met als centraal uitgangspunt een vrij gebruik van taal.

Sinds 2006 maakt Bardthesque de meest uiteenlopende culturele podia onveilig, zowel in binnen- als buitenland. Eerder stond hij bekend als slamdichter, maar richt zich nu steeds meer op het organiseren van podia voor woordkunst. Met zijn twee muzikale trawanten, waarmee hij het muzikale woordcollectief ‘Ten Adem’ vormt, bracht Bardthesque bij Poëziecentrum de muzikale dichtbundel ‘[tən a.dəm]’ uit. Van 2015 tot 2018 was hij redacteur van het literair tijdschrift Kluger Hans. In diezelfde periode werd hij ook de eerste Letterzetter/stadsdichter van Kortrijk.

Uitgelichte titels

Cover van boek [tən a.dəm]

[tən a.dəm]

Lezingen

Bardthesque biedt twee verschillende soorten lezingen aan:

 

1. Een lezing die vertrekt vanuit de artistieke praktijken van Bardthesque en die dieper ingaat op de zaken die hem inspireren. Een vertelling vol sappige anekdotes over de ontstaansgeschiedenissen van kunstwerken. Bardthesque bespreekt onverwachte mogelijkheden en valkuilen tijdens het werkproces en werkt naar een inzichtelijk punt toe. Dit type lezing kent een meer exemplarische insteek.

2. Er kan ook gekozen worden voor een lezing in de vorm van een optreden van ‘Ten Adem’, waarbij tekstperformance gecombineerd wordt met muziek.

Neem contact op met Bardthesque

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.