Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, cultuurcentrum, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

August Thiry

Biografie

August Thiry (1948) studeerde Germaanse en Slavische filologie aan de KU Leuven. Hij debuteerde als romanschrijver met ‘Het Paustovski Syndroom’ (Manteau, 1991), een boek geïnspireerd door het leven van de Russische schrijver Konstantin Paustovski. Niet veel later volgde zijn tweede boek ‘Onder Assistenten’ (Manteau, 1993). Vervolgens werd August reisauteur met een grote passie voor Griekenland, Turkije, het Midden-Oosten en Rusland. In zijn boeken ‘Reizigers door de Grote Oorlog’ (Davidsfonds, 2008) en ‘King Albert's Heroes’ (Benerus VZW, 2018) vertelt hij de unieke geschiedenis van een groep jonge Belgen wereldwijd in actie tijdens de Eerste Wereldoorlog.          

Uitgelichte titels

Cover van boek Mechelen aan de Tigris

Mechelen aan de Tigris

Cover van boek King Albert's Heroes

King Albert's Heroes

Lezingen

  1. ‘Reizigers door de Grote Oorlog’ en ‘King Albert’s Heroes’

August geeft lezingen over zijn boeken ‘Reizigers door de Grote Oorlog’ en ‘King Albert's Heroes’. Hij vertelt het verhaal via een slideshow met unieke historische foto's. 

 

  1. Rusland en andere reizen

August geeft ook lezingen over Rusland, in het bijzonder de Krim, en over zijn reizen in Griekenland, Turkije, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Voor deze lezing maakt hij gebruik van eigen reisreportages en beeldmateriaal.

Neem contact op met August Thiry

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.