Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Arne Van der Linden

Biografie

Arne Van der Linden (1996) is auteur en leraar Nederlands-Frans. Hij omschrijft zichzelf als groot Harry Potter-fan, broer, lezer, voetballiefhebber, kattenvriend, bingewatcher van series en regelmatige toerist in grootsteden zoals Londen, Parijs en Amsterdam. Na lang met het idee te hebben gespeeld om boeken te schrijven, heeft hij tijdens zijn studies taal- en letterkunde een verhaal geschreven dat later het tweeluik 'Project [Lotgenoot]' is geworden, bestaande uit de delen 'Het Project' (2021) en 'Lotgenoten' (2022).

Inmiddels is ook zijn derde boek 'Klagende kampeerders sterven sneller' bijna afgerond, een zowel grappig als spannend young adult boek dat in mei 2024 zal verschijnen. Waar 'Het Project' en 'Lotgenoten' sterk zijn beïnvloed door de reeksen uit Arnes eigen jeugd, is 'Klagende kampeerders sterven sneller' ontsproten aan een notitieblok vol anekdotes over opvallende ontmoetingen, confrontaties en andere vreemde gebeurtenissen uit vijf seizoenen op Franse campings.

Behalve romans leest en schrijft Arne ook graag columns.

Uitgelichte titels

Cover van boek Het Project

Het Project

Cover van boek Lotgenoten

Lotgenoten

Cover van boek Klagende kampeerders sterven sneller

Klagende kampeerders sterven sneller

Lezingen

Heb je zin in een meeslepende lezing? Auteur en taalleraar Arne Van der Linden biedt je graag een unieke inkijk in het schrijfproces van zijn romans.

Met een aanstekelijke mix van woord, beeld, video, muziek, en social media zorgt Arne voor een interactieve ervaring die zowel vermakelijk als leerzaam is. Of je nu een leek bent, een ervaren lezer, een aspirant-schrijver of gewoon een nieuwsgierige geest, Arne neemt je mee op een boeiende en inspirerende reis door de fascinerende wereld van (jeugd)literatuur.

Als organisator heb je de keuze uit twee lezingen. Beide lezingen omvatten zowel Arnes persoonlijke verhaal (van de eerste notities tot de effectieve publicatie), als zijn inspiratiebronnen (van J.K. Rowling tot Herman Koch), een diepere focus op de verhalen uit zijn boeken en ruimte voor vragen:

  1. Lezing 'Het Project' en 'Lotgenoten' (12 - 16 jaar)

"Dood is tijdelijk. Niet altijd. Soms." 

In deze lezing zoomt Arne in op zijn twee spionageromans over de zeventienjarige Alan Gray.

  1. Lezing 'klagende kampeerders sterven sneller' (voor YA en volwassenen, vanaf mei '24)

"Gebaseerd op waargebeurde feiten. Of toch niet?"

Laat je inspireren door Arnes passie voor taal en verhalen met een lezing over het deels autobiografische 'Klagende kampeerders sterven sneller'. Vijf zomers, vijf campings en een hele koffer aan anekdotes, dat was de basis voor dit grappige en spannende boek waarin hij feit en fictie over het leven op een Franse luxevakantiepark combineert.

Praktisch

  • Arne voorziet zelf een laptop, aanvullend boekmateriaal, een banner en een QR-code naar de digitale versies van de bundeltjes.
  • Als organisator voorzie je een beamer, luidsprekers en een degelijke internetverbinding.
  • Arne geeft lezingen voor zowel kleine als grote groepen.

Neem contact op met Arne Van der Linden

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.