Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Ariane Sonck

Biografie

Ariane Sonck (1966) heeft jarenlange ervaring als (eind)redacteur, onder meer van de Nederlandstalige Vrouwenraad, van uitgeverij Yin Books en van productiehuis 4Hoog. Daarnaast werkt ze ook voor de verslaggeving in het Vlaams en Brussels Parlement.

Ariane schrijft verhalen over allerlei onderwerpen, maar vooral over de kracht van gevoeligheid. Samen met Raf Walschaerts schreef ze het toneelstuk 'Uilskuiken en Takkeling' voor beeldsmederij De Maan en het boek Uilskuiken en Takkeling (Lannoo, 2016). 

Uitgelichte titels

Cover van boek Uilskuiken en Takkeling

Uilskuiken en Takkeling

Lezingen

Tijdens lezingen voor beginnende lezers leest Ariane (delen van) ‘Uilskuiken en Takkeling’ voor, en gaat ze in interactie met de kinderen: wat voelen ze? Wat vinden ze van het verhaal? Begrijpen ze alles? Oudere kinderen laat de auteur ook zelf voorlezen.

In een tweede deel van de lezing slaat de groep ook zelf aan het schrijven of tekenen rond de personages van het boek. Met deze methode wil Ariane laten zien hoe je een ander verhaal kunt creëren naargelang de keuzes die je maakt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als Appelaar blijft leven of als Sperwer Uilskuiken toch te pakken krijgt?

‘Uilskuiken en Takkeling’ nodigt ook uit om in gesprek te gaan over thema’s zoals afscheid en liefde. Ariane wil de kinderen laten nadenken over wat het betekent om groot te worden en hoe het lezen van een boek troost kan bieden. Tijdens de lezing vertelt ze ook over hoe het verhaal tot stand is gekomen, legt ze linken tussen het toneelstuk en het boek en staat ze stil bij de verschillen tussen de twee genres. Als er nog tijd over is, gaat ze dieper in op de verhalen waaraan ze momenteel werkt.

Neem contact op met Ariane Sonck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.