Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar

Annick Beyers

Biografie

Annick Beyers (1965) is jeugdschrijver en content creator. In 2010 debuteerde ze bij Uitgeverij Abimo met de driedelige prentenboekenreeks ‘Mirakelland’, ‘De Tovermantel’ en ‘Het Smulparadijs’. Sinds 2015 schrijft ze over de avonturen van Oscar en Felix, twee teddyberen die allebei graag de lievelingsknuffel van meisje Niki willen zijn. De belevenissen van Oscar en Felix helpen ouders en begeleiders om met kinderen te werken rond gevoelens en hoe om te gaan met moeilijke situaties in de klas, thuis of met vriendjes.

Uitgelichte titels

Cover van boek Oscar en Felix: Het leven van een reserveknuffel

Oscar en Felix: Het leven van een reserveknuffel

Cover van boek Het Smulparadijs

Het Smulparadijs

Lezingen

Annick geeft verschillende lezingen rond leesplezier.

Oscar en Felix 

Annick vertelt op een interactieve manier over de avonturen van de twee teddyberen en bespreekt met de kinderen of Oscar en Felix wel de juiste keuzes maken. Dat levert vaak fijne gesprekken op over samenwerken, vriendschap en eerlijk zijn. De boekjes bevatten praktische aanknopingspunten om de kinderen mee te doen nadenken over de verhalen. Voor ouders en leerkrachten zijn dit krachtige tools om moeilijkere thema’s bespreekbaar te maken.

Deze lezing is geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar.

In samenwerking met figurentheater Kakelnest biedt Annick ook een theatervoorstelling aan op basis van de verhalen van Oscar en Felix. De opvoering vindt plaats in een caravan. Deze lezing is geschikt voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

De Tovermama 

Voor de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar brengt Annick de vertelling rond haar prentenboeken Mirakelland, De Tovermantel, Het Smulparadijs. Het is eveneens een interactieve vertelling met in de hoofdrol mijnheer Vis. Dit personage doet een poging om de drie meisjes Hannah, Lise, Dotje en hun tovermama op het rechte pad te houden.

Stille Denker 

Stille denker is een young adult boek. Voor jongeren tussen 12 en 15 jaar vertelt Annick het verhaal van twee jonge mensen Tygo (17) en Maya (15). Maya is een ondernemende jonge meid en Tygo is een zeer introverte denker wat hem vaak belemmert om zijn leven op de rails te zetten. Beiden zijn ze op zoek naar verstilling en transformatie in een wereld die draait om drukte en prestatie. Tegen de setting de prachtige Finse natuur leren ze elkaar beter kennen. Dit boek probeert op een zeer originele manier de jongeren aan te zetten tot lezen. Doel van deze lezing is op een entertainende manier het belang van lezen in de verf te zetten. De thema’s die met de jongeren worden besproken zijn introvert zijn versus extravert zijn, klimaatverandering, duurzaam leven, afscheid…

Lezen en bewegen

Annick is naast schrijver ook yogadocent.  Met alle lezingen die ze geeft, wil ze het belang van leesplezier in de verf zetten. Maar Annick vind het ook belangrijk dat kinderen blijven bewegen. Via storytelling vertelt ze verhalen en voert ze tegelijkertijd yogahoudingen uit. Het is een originele vertelling waarbij ieder kind op een yogamatje de houdingen nadoet en meegezogen wordt in de avonturen van de verhalen.

Praktisch

  • Annick heeft een white board, een witte muur of een projectiescherm nodig.
  • De locatie van de lezing is best verduisterbaar.
  • Voor de theatervoorstelling met caravan is een centrale plaats in de buurt van stopcontact nodig. Er kunnen maximaal 25 kinderen plaatsnemen.
  • De lezing ‘Lezen en bewegen’ wordt best georganiseerd in een turnzaal. 

Neem contact op met Annick Beyers

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.