Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar

Annick Beyers

Biografie

Annick Beyers (1965) is schrijver en redacteur. In 2010 debuteerde ze bij Uitgeverij Abimo met de driedelige prentenboekenreeks ‘Mirakkelland’, ‘De Tovermantel’ en ‘Het Smulparadijs’. Sinds 2015 schrijft ze over de avonturen van Oscar en Felix: twee teddyberen die allebei graag de lievelingsknuffel van meisje Niki willen zijn. De belevenissen van Oscar en Felix helpen ouders en begeleiders om met kinderen te werken rond gevoelens en hoe om te gaan met moeilijke situaties in de klas, thuis of met vriendjes.

Uitgelichte titels

Cover van boek Oscar en Felix: Het leven van een reserveknuffel

Oscar en Felix: Het leven van een reserveknuffel

Cover van boek Het Smulparadijs

Het Smulparadijs

Lezingen

Annick vertelt op een interactieve manier over de avonturen van de twee berenvrienden en bespreekt met de kinderen of Oscar en Felix wel de juiste keuzes maken. Dit levert vaak fijne gesprekken op over samenwerken, vriendschap en eerlijk zijn. Animatiefilmpjes verduidelijken de soms moeilijkere thema’s die aan bod komen. De verhalen van Oscar en Felix zijn handvaten om met kinderen te praten over de beleving van lezen. Wat voel je tijdens het lezen van een verhaal? Ben je het eens of oneens? De boekjes bevatten ook praktische aanknopingspunten om de kinderen mee te doen nadenken over de verhalen. Voor ouders en leerkrachten zijn dit krachtige tools om moeilijkere thema’s bespreekbaar te maken. In samenwerking met figurentheater Kakelnest biedt Annick ook een theatervoorstelling aan op basis van de verhalen van Oscar en Felix. De opvoering vindt plaats in een caravan.  

Praktisch

  • Annick heeft een white board, een witte muur of een projectiescherm nodig.
  • De locatie van de lezing moet verduisterbaar zijn.
  • Voor de theatervoorstelling met caravan is een centrale plaats in de buurt van stopcontact nodig. Er kunnen maximaal 25 kinderen plaatsnemen.

Neem contact op met Annick Beyers

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.