Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Annemie Deckmyn

Biografie

Annemie Deckmyn (1955) is gepensioneerd leerkracht en dichter. Ze debuteerde op latere leeftijd met de poëziebundel ‘Alles gebeurt onderweg’ (Uitgeverij P, 2018). Annemie probeert op een klassieke en toegankelijke manier te schrijven over wat een mens richting geeft en inspireert. Poëzie vindt ze een manier om grip te krijgen op het leven, en om te (leren) relativeren.

Annemie houdt vooral van korte, kernachtige gedichten. Op breedvoerige teksten zal je haar niet betrappen. Annemie werkte in het verleden in het beroepsonderwijs, een doelgroep die haar nog steeds nauw aan het hart ligt. Verschillende van haar gedichten werden bekroond en in bloemlezingen opgenomen. Haar tweede bundel ‘Storm na storm’ (Uitgeverij P) verscheen in 2022.

 

Uitgelichte titels

Cover van boek Alles gebeurt onderweg

Alles gebeurt onderweg

Cover van boek Storm na storm

Storm na storm

Lezingen

Annemie geeft drie soorten lezingen:

  1. Lezing met zoon en acteur Bert Verbeke (volwassen publiek):

Een coherent geheel van gedichten, afgewisseld met instrumentale muziek en liederen. In de lezing komt de relatie moeder-zoon op natuurlijke wijze aan bod, zonder een thematische plaats in te nemen. Achteraf kan er in gesprek worden gegaan met het publiek. Deze lezing duurt ongeveer een uur

  1. Een interview:

Annemie leest voor uit haar gedichtenbundels en gaat in interactie met het publiek. Thema’s die aan bod komen zijn: ouders en kinderen, relaties, ouder worden, verval en tegenslagen. De lezing duurt maximaal 90 minuten. De organisator bereidt het interview vooraf voor.

  1. Leesbevorderingsproject (specifiek voor het beroepsonderwijs):

Sinds het schooljaar 2022-2023 wil Annemie jongeren laten kennismaken met gedichten. Daarvoor voorziet ze een lezing van maximaal twee lesuren. Annemie legt een link tussen de leefwereld van jongeren en hoe poëzie daarin een rol kan spelen.

Praktisch

  • In een grotere zaal wenst Annemie gebruik te maken van een geluidsinstallatie.

Neem contact op met Annemie Deckmyn

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.