Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Wiskunde, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar

Annemie Berebrouckx

Biografie

Annemie Berebrouckx (1970) is een Antwerpse auteur en illustrator. Ze is gek op tekenen, schilderen en schrijven en heeft van deze passies haar beroep gemaakt. Annemie houdt van boeken, kunst, hoeden en alles wat met de natuur te maken heeft. Ze is vooral bekend van haar uitgaven over het personage Jules, maar schrijft en illustreert daarnaast ook nog veel andere boeken. Ook haar reeksen over 'Berre & Fleur' (De Eenhoorn) en 'Rosa & Robin' (Ballon Media) zijn populair bij het jonge publiek. Annemie hoopt dat haar verhalen niet enkel zorgen voor leesplezier, maar kinderen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken. Naast haar eigen boeken maakt ze ook illustraties voor volwassenenliteratuur.

Uitgelichte titels

Cover van boek Jules in de dierentuin

Jules in de dierentuin

Cover van boek Berre is bijna jarig!

Berre is bijna jarig!

Cover van boek Rosa & Robin: Ik ben heel boos!

Rosa & Robin: Ik ben heel boos!

Lezingen

Annemie start haar lezing steeds met een vertel- en voorleesmoment uit eigen werk. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, komen enkele van volgende reeksen aan bod:

  • ‘Jules’ (Zwijsen)
  • ‘Berre & Fleur’ (De Eenhoorn)
  • ‘Bono & Mira’ (Oogappel)
  • ‘Rosa & Robin’ (Ballon Media)

Annemie zet graag in op interactie en probeert steeds alle kinderen uit de groep te betrekken bij de lezing. Wanneer de tijd en de ruimte het toelaten, kan de groep al tekenend en knutselend aan de slag. Tijdens deze activiteit probeert Annemie de creativiteit en vaardigheden van de kinderen te stimuleren. Na afloop van de lezing krijgt ieder kind nog een klein geschenkje.

Praktisch

  • Als de lezingen plaatsvinden buiten de provincie Antwerpen kan Annemie (rekening houdend met de afstand) enkel ingaan op aanvragen van minimum twee lezingen op dezelfde dag.
  • Een lezing voor peuters duurt gemiddeld 1 uur, voor kleuters 1u à 1u30. De uiteindelijke duur van de lezing hangt af van de interactie met de kinderen.
  • Om alle kinderen bij de lezing te kunnen betrekken, beperkt Annemie het aantal aanwezigen graag tot 25 peuters of kleuters.
  • Beschik je als organisator over een projectiescherm of effen muur? Dan werkt Annemie graag met een beamer die ze zelf meebrengt.
  • Bij het voorlezen en vertellen maakt Annemie graag gebruik van een leeshoek. De kinderen mogen dan gezellig bij elkaar op kussens zitten. Tekenen of knutselen daarentegen doen ze best aan tafel.

Neem contact op met Annemie Berebrouckx

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.