Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
18+

Annemarie Peeters

Biografie

Annemarie Peeters (1980) is schrijver, dramaturg en journalist. Soms is ze ook performer, muzikant en dichter. Waar muziek en woord elkaar raken, daar is ze het vaakst te vinden. Zo schreef Annemarie jarenlang muziekrecensies voor de krant De Standaard. Haar romandebuut 'Ook bomen slapen' verscheen in 2018 bij Uitgeverij Vrijdag. In opdracht van Matrix vzw schrijft ze momenteel aan een kinderboek over hedendaagse componisten.

Als dramaturge creëerde Annemarie samen met het Nadar Ensemble de kindervoorstelling 'Dubbelgangers' (2019). In 2021 schreef ze de voorstelling ‘Verdwijntijd’ (2021), een verhaal over burn-out dat ze optekende samen met luitspeelster Sofie Vanden Eynde. Het verhaal verschijnt binnenkort ook als beeldroman bij Uitgeverij Vrijdag, met illustraties van Emilie Lauwers.

Uitgelichte titels

Cover van boek Ook bomen slapen

Ook bomen slapen

Cover van boek Verdwijntijd

Verdwijntijd

Lezingen

In haar lezingen over ‘Verdwijntijd’ neemt Annemarie Peeters het publiek samen met luitspeelster Sofie Vanden Eynde een uur lang mee in het verhaal ‘achter’ de voorstelling. Ze vertelt hoe ze Sofie's ervaringen optekende en daarbij naar een vorm zocht waarin ze hun bevindingen konden presenteren. Een grote inspiratiebron was Victor Turners beschrijving van overgangsrituelen bij de Ndembu in Afrika. Antropologisch gezien lijkt Sofie’s burn-out namelijk niet op een ziekte, maar eerder op een universeel verhaal van transformatie en verandering: een manier om opnieuw geboren te kunnen worden in de werkelijkheid. Tijdens de lezing vermengt het duo dit verhaal met fragmenten uit het boek. Annemarie leest en Sofie speelt de muziek die erbij hoort. Er is ook ruimte voor een gesprek met het publiek.

Neem contact op met Annemarie Peeters

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.