Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Proza, Theater
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Annelies Verbeke

Biografie

Annelies Verbeke (1976) debuteerde in 2003 met 'Slaap!' (De Geus). Ze schrijft verhalenbundels, romans en theaterteksten – en daarnaast nog veel andersoortige werken. Haar werk is vertaald in 26 talen en won prijzen. Met haar roman 'Dertig dagen' (De Geus, 2015) won ze de F. Bordewijkprijs, de NRC Handelsblad Lezersprijs en de Opzij Literatuurprijs. Het boek stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs, net zoals haar verhalenbundel 'Halleluja' (De Geus, 2017), waarmee ze de J.M.A. Biesheuvelprijs en de Cutting Edge Award won. Annelies ontving ook drie oeuvreprijzen: de prijs van auteursrechtenvereniging deAuteurs, en in 2022 de Jana Beranovaprijs en de Ultima voor de Letteren. Ze ijvert voor een opwaardering van het genre van de verhalenbundel en voor meer vrouwen in de literaire canon. Ze is deel van auteurscollectief Fixdit en maakt met Jannah Loontjens de Fixdit Podcast.      

Uitgelichte titels

Cover van boek Treinen en Kamers

Treinen en Kamers

Cover van boek Theaterteksten

Theaterteksten

Lezingen

Annelies praat voornamelijk over het boek waarvoor ze werd uitgenodigd, laat ruimte voor vragen uit het publiek en leest graag voor.

 

Neem contact op met Annelies Verbeke

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.