Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Annelies D'Hulster

Biografie

Annelies D'Hulster (1984) studeerde Moraalwetenschappen en Ontwikkelingssamenwerking. In het verleden was ze coördinator van VIA, een vzw die internationale interculturele uitwisselingen organiseert. Annelies werkte ook als vrijwilliger in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania en Peru. De afgelopen jaren schreef ze voor Mo.be en deredactie.be. ‘Nooit meer thuis’ (Polis, 2016) is haar debuut.

Lezingen

Annelies stapte ooit mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. In haar eentje reisde ze door Gambia, Senegal en Mauritanië, door Mali en Burkina Faso tot aan de woestijn van Agadez in Niger.

Samen met de migranten kroop Annelies door het oog van de naald. Ze trachtte te begrijpen waarom de mensen die ze tegenkwam alles op het spel zetten. Aan de hand van geprojecteerde foto's vertelt Annelies de persoonlijke en menselijke verhalen van de West-Afrikaanse migrant. Ze neemt de toeschouwer hierbij niet mee in kille cijfers of vage beelden, maar wel in de harde werkelijkheid van echte mensen met elk hun eigen persoonlijke redenen voor een vertrek uit hun thuisland en een levensgevaarlijke tocht.

De lezing wordt gespekt met boekfragmenten uit ‘Nooit meer thuis’.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een beamer en een scherm.

Neem contact op met Annelies D'Hulster

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.