Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Ondernemingszin, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Anneleen Van Offel

Biografie

Anneleen Van Offel (1991) debuteerde in februari 2020 met ‘Hier is alles veilig’ bij Lebowski. Voor dat boek reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. In het voorjaar van 2023 verschijnt het boek in het Duits. Ook voor haar tweede boek, waar ze op dit moment aan werkt, ligt een intensieve researchreis aan de grondslag en verweeft ze fictie met non-fictie. 

Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften en gastcolumns voor De Morgen en De Standaard. Ze was curator van Het Betere Boek in 2021 en redacteur bij Deus Ex Machina. Als Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap, voerde ze van 2019 tot 2022 een collectief jonge kunstenaars aan, nam ze drie edities het curatorschap op van het Memento Woordfestival en was ze de bezieler van diverse literaire initiatieven. Ze is vaak op het podium te vinden als performer en als interviewer.

Uitgelichte titels

Cover van boek Hier is alles veilig

Hier is alles veilig

Lezingen

Anneleen spreekt vanuit haar hart en bevlogenheid over de research voor haar roman 'Hier is alles veilig', haar reizen naar Israël en hoe die hun literaire weerklank vinden in het boek. Ze vertelt over het schrijfproces, over de personages, over de literaire thema's, over de context van een conflict onder hoogspanning. Daarbij verwijst ze graag naar haar literaire voorbeelden, haalt ze fragmenten uit de wereldliteratuur aan die de inspiratie vormden voor bepaalde delen uit haar eigen werk. Zo legt ze het weefsel van haar roman bloot. Vanuit haar opleiding als Master Woordkunst houdt ze van het podium en neemt ze het publiek graag mee in haar verhaal, dat ze doorspekt met fragmenten uit het boek.

Daarnaast kan ze ook uitweiden over haar traject als debutant: van schoorvoetende dromer over talentontwikkelingstrajecten naar een boek met een kaft. Door haar ervaring als schrijfdocent, als redacteur bij Deus Ex Machina, als programmator bij De Sprekende Ezels en als Letterzetter (stadsdichter van Kortrijk) heeft ze een vinger aan de pols bij wat er leeft bij beginnende schrijvers. Ze deelt haar ervaringen over debuteren, over vallen en opstaan, over schrijfrituelen en discipline.

Ze past haar lezing aan de verwachtingen van de organisator aan en treedt graag in dialoog. Een vraaggesprek, open vragen uit het publiek, een lecture performance, stel uw vraag en vind elkaar!

Neem contact op met Anneleen Van Offel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.