Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Anne Baaths

Biografie

Anne Baaths (1979) is auteur en dichter. Ze studeerde Economie-talen in Brugge en behaalde in Leuven haar Master in de Economische Wetenschappen. Het laatste jaar van haar studies bracht ze door in Griekenland als uitwisselingsstudent, waar ze op een veerpont tussen Athene en Mykonos haar man ontmoette.

Anne debuteerde in 2009 met ‘Dochters van Europa’ (Davidsfonds), een aangrijpend familierelaas dat ook de geschiedenis schetst van Europa in de 20ste eeuw. De levens die zich rondom haar ontspinnen en haar eigen leven als mindervalide, moeder en dochter van migranten uit Oost-Europa zijn vaak haar bron van inspiratie. Een voorbeeld daarvan is haar autobiografische roman ‘dodenTocht’ (Kramat, 2014) waarin ze vertelt over alles wat er kan mislopen tussen het moment van de verwekking en de geboorte van een baby. Anne schrijft ook readymade gedichten onder de noemer ‘Gevonden!’. Daarvoor combineert ze haar twee grootste passies: wielrennen en taal. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Dochters van Europa

Dochters van Europa

Cover van boek dodenTocht

dodenTocht

Cover van boek Gevonden! 2022

Gevonden! 2022

Lezingen

De lezingen van Anne bestaan uit een introductie, een voorstelling van het thema, een uitdieping van het onderwerp en een afsluitende vragenronde. De onderwerpen worden in overleg met de organisator aangepast aan de doelgroep. Je mag van Anne een professionele aanpak verwachten, aangezien ze vlot is in de omgang, makkelijk spreekt voor groepen en al behoorlijk wat ervaring heeft in lezingen geven.

Praktisch

  • De organisator voorziet, indien nodig, een headset of statief met microfoon.

Neem contact op met Anne Baaths

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.