Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie
Thema’s
Burgerschap, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Ann Van Dessel

Biografie

Ann Van Dessel (1961) is dichter en schrijfdocent aan de SchrijversAcademie in Antwerpen. In 2012 verscheen haar poëziedebuut ‘Een kei in duren’ (2012), daarna de bundels ‘Toverstroming’ (2017) en ‘Als de lucht valt’ (2021). Samen met enkele bevriende dichters schreef ze ook ‘Een kier in het rumoer: gedichten over stilte' (2015) en ‘Lopen op los zand: gedichten om kanker neer te schrijven’ (2017). Samen met Hans Claus en Nicole Van Overstraeten is zij samensteller van 'Het was de achtste dag: gedichten bij de Verklaring van 30 november' (2022). Alle uitgaven werden verzorgd door Uitgeverij P in Leuven.

Ann is lid van Campo Copla, een kleinschalig dichterscollectief dat op grote schaal schrijf- en levensvreugde veroorzaakt, is overtuigd Klimaatdichter en is actief bij Dichters van Wacht, een poëtische hulplijn waarbij dichters via de telefoon voordragen.

Ze geeft poëzievoordrachten en lezingen, schrijfworkshops, promoot het schrijven van brieven en organiseert op vraag poëziewandelingen. Ze organiseert ook schrijfverblijven ‘intuïtief schrijven’ in de Abdij van Orval. Ze wil poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie. Alles is met alles verbonden.

Uitgelichte titels

Cover van boek Als de lucht valt

Als de lucht valt

Cover van boek Toverstroming

Toverstroming

Cover van boek Een kei in duren

Een kei in duren

Lezingen

  1. Lezing voor volwassenen

Ann draagt eigen gedichten voor en kiest haar gedichten in functie van de gelegenheid en de doelgroep. Ze werkt indien gewenst samen met een muzikant, die dan apart wordt betaald. Een combinatie van poëzielezing en literaire wandeling is mogelijk.

Ann kiest voor toegankelijke gedichten waar ook niet-poëziekenners wat aan hebben. Op die manier wil ze mensen warm en gevoelig maken voor poëzie.

 

  1. Lezing voor kinderen

Ann selecteert de voorgedragen gedichten in functie van de leeftijd van de kinderen. Indien gewenst vertelt ze bij een PowerPointpresentatie over het werk van een schrijver. Ze wil kinderen warm maken om zelf poëzie te schrijven en wil hen doen geloven dat er een dichter onder hun vel woont.

Praktisch

  • Voor grote groepen of ruimtes voorziet de organisator een micro. Als Ann een lezing met een PowerPointpresentatie geeft, voorziet de organisator een laptop, een beamer en een projectiescherm.
  • Voor interactieve lezingen op school werkt Ann het liefst met groepen van maximum 25 leerlingen.

Neem contact op met Ann Van Dessel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.