Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie
Thema’s
Burgerschap, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Ann Van Dessel

Biografie

Ann Van Dessel (1961) is dichter en schrijfcoach. In 2012 verscheen haar poëziedebuut ‘Een kei in duren’ (Uitgeverij P, 2012), waarna de bundels ‘Toverstroming’ (Uitgeverij P, 2017) en ‘Als de lucht valt’ (Uitgeverij P, 2021) volgden. Samen met enkele bevriende dichters schreef ze ook ‘Een kier in het rumoer’ (Uitgeverij P, 2015), een bundel vol gedichten waarbij de stilte centraal staat en ‘Lopen op los zand: gedichten om kanker neer te schrijven’ (Uitgeverij P, 2017).   Ann is lid van Campo Copla, een kleinschalig dichterscollectief dat op grote schaal schrijf- en levensvreugde veroorzaakt, is overtuigd Klimaatdichter en is actief bij Dichters van Wacht, een poëtische hulplijn waarbij dichters via de telefoon voordragen.   Ze geeft poëzievoordrachten en lezingen, schrijfworkshops, promoot het schrijven van brieven en organiseert op vraag poëziewandelingen. Ze organiseert ook schrijfverblijven ‘intuïtief schrijven’ in de Abdij van Orval. Ze wil poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie. Alles is met alles verbonden.

Uitgelichte titels

Cover van boek Als de lucht valt

Als de lucht valt

Cover van boek Toverstroming

Toverstroming

Cover van boek Een kei in duren

Een kei in duren

Lezingen

  1. Lezing voor volwassenen
Ann draagt eigen gedichten voor en kiest haar gedichten in functie van de gelegenheid en de doelgroep. Ze werkt indien gewenst samen met een muzikant, die dan apart wordt betaald. Een combinatie van poëzielezing en literaire wandeling is mogelijk. Ann kiest voor toegankelijke gedichten waar ook niet-poëziekenners wat aan hebben. Op die manier wil ze mensen warm en gevoelig maken voor poëzie.  
  1. Lezing voor kinderen
Ann selecteert de voorgedragen gedichten in functie van de leeftijd van de kinderen. Indien gewenst vertelt ze bij een PowerPointpresentatie over het werk van een schrijver. Ze wil kinderen warm maken om zelf poëzie te schrijven en wil hen doen geloven dat er een dichter onder hun vel woont.

Praktisch

  • Voor grote groepen of ruimtes voorziet de organisator een micro. Als Ann een lezing met een PowerPointpresentatie geeft, voorziet de organisator een laptop, een beamer en een projectiescherm.
  • Voor interactieve lezingen op school werkt Ann het liefst met groepen van maximum 25 leerlingen.

Neem contact op met Ann Van Dessel

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.