Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Ann Peuteman

Biografie

Ann Peuteman (1973) is redactrice bij het weekblad Knack. Daarnaast verdiept ze zich al jaren in het leven en de rechten van 80-plussers. Daarover schreef ze 'Grijsgedraaid, waarom we bang moeten zijn om oud te worden' (Uitgeverij Vrijdag, 2019) en 'Verplant – waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum' (Uitgeverij Vrijdag, 2020). Ann geeft lezingen en workshops over de manier waarop we met ouderen omgaan en verzorgt gastlessen voor verschillende opleidingen voor verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers. Op dit moment werkt ze aan een documentaire over rebelse ouderen, die in het najaar van 2022 wordt voorgesteld.

Uitgelichte titels

Cover van boek Grijsgedraaid - Waarom we bang moeten zijn om oud te worden

Grijsgedraaid - Waarom we bang moeten zijn om oud te worden

Cover van boek Verplant - Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum

Verplant - Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum

Cover van boek Oudstrijders - Leren van rebelse ouderen (najaar 2022)

Oudstrijders - Leren van rebelse ouderen (najaar 2022)

Lezingen

Het begint als je lijf niet zo goed meer meewil. Met de beste bedoelingen neemt je omgeving je dan alles uit handen wat het leven leuk en spannend maakt: je auto, je geld, lekker koken, intimiteit, je privacy,.. Tot er niet zo gek veel meer overblijft om ’s ochtends voor op te staan. Zo wordt het voor een 80-plusser steeds moeilijker om de touwtjes van zijn eigen leven in handen te houden. Maar het kán anders. In haar lezingen en workshops laat Ann aan de hand van vele voorbeelden en getuigenissen zien hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen ook na hun 80ste kunnen blijven wie ze altijd al zijn geweest - zelfs als ze in een woonzorgcentrum wonen. En dat blijkt een pak eenvoudiger te zijn dan je zou denken.

Neem contact op met Ann Peuteman

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.