Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Wiskunde, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar

Ann Lootens

Biografie

Ann Lootens (1960) is auteur en leerkracht. Sinds 1995 publiceert ze boeken voor beginnende lezertjes. Vroeger gaf ze ook les in het buitengewoon onderwijs, waar ze het een heerlijke uitdaging vond om kinderen warm te maken voor woorden, zinnen, verhalen en boeken. Leesplezier voor elk kind is iets wat Ann steeds vooropstelt.

In Ann's boeken staan vrolijkheid, geborgenheid en absurde humor steeds centraal. Intussen schreef ze meer dan 60 kinderboeken, waaronder de reeksen ‘Nana van het Roversbos’, ‘Lees je mee met Juf Fie Fop?’ en ‘Jana en de dino's’, allemaal gepubliceerd bij Clavis. Haar werk werd al meermaals genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury.

Uitgelichte titels

Cover van boek Lees je mee met Juf Fie Fop?

Lees je mee met Juf Fie Fop?

Cover van boek Jane en de dino's

Jane en de dino's

Cover van boek Nana van het Roversbos: Welkom allemaal

Nana van het Roversbos: Welkom allemaal

Lezingen

‘Lezen is een feest’ is al jarenlang een rode draad doorheen Ann's werk. Dat is ook merkbaar in haar lezingen: de vrolijkheid, gezelligheid en warmte spatten ervan af. De lezingen zijn steeds goed voorbereid en worden door Ann voorgedragen op niveau van het jonge publiek.

Afhankelijk van de uitgekozen titels komt er een voorleesmoment, een poppenspel of een meezing- en dansmoment aan bod. Af en toe wordt er ook gemusiceerd. Ann gebruikt steeds een PowerPointpresentatie ter ondersteuning, zodat de deelnemende kinderen altijd de mogelijkheid hebben om zelf mee te lezen. Ann legt ook uit hoe een boekje tot stand komt en is er tijd voor een vragenronde.

 

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een laptop, beamer, microfoon en een digitaal schoolbord.
  • Een lezing van Ann duurt ongeveer een uur. Ze geeft maximum twee lezingen op dezelfde dag, waarbij de eerste lezing start om 10u15 en de tweede om 13u15.
  • Bij een online lezing krijgt Ann graag logistieke ondersteuning.
  • Een comfortabele zitplaats voor kinderen is wenselijk. 

Neem contact op met Ann Lootens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.