Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
17 – 18 jaar, 18+

Ann De Craemer

Biografie

Ann De Craemer (1981) studeerde Germaanse talen en is Master in American Studies. Ze debuteerde met het non-fictiewerk 'Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse spoorlijn' (2010). Het boek werd genomineerd voor de 'VPRO Bob den Uylprijs voor het beste literair-journalistieke reisboek'. Haar prozadebuut 'Vurige tong' (2011) werd genomineerd voor de Debuutprijs en kreeg een eervolle vermelding in het juryverslag. Andere boeken van haar hand betreffen zowel fictie als non-fictie: 'De seingever' (2012), 'Kwikzilver' (2014), 'Heerlijk helder' (2015), 'Groot Vlaams Wielerwoordenboek' (2018) en 'Hersenorkaan' (2021).

Ann was ook tien jaar lang columniste voor De Morgen en heeft nu een column in Het Laatste Nieuws.

Lezingen

Een lezing van Ann is altijd interactief. Liefst zit of staat ze het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek, dat haar altijd mag onderbreken voor vragen. Een auteurslezing staat voor haar gelijk aan het vertellen van een verhaal: over hoe ze schrijver werd en over hoe haar verschillende boeken en personages tot stand zijn gekomen. Een lezing van Ann duurt een uur. Ze hecht veel belang aan interactie met het publiek, en voorziet daarom na afloop van de lezing ook steeds een half uur voor het beantwoorden van vragen.

Neem contact op met Ann De Craemer

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.