Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Slampoëzie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Anissa Boujdaini

Biografie

Anissa Boujdaini (1989) is spoken word artiest, schrijver en cultuurcommentator. Met zowel persoonlijke als maatschappijkritische gedichten weet ze lezers mee te nemen in haar gedachtestromen. Anissa geeft ook schrijfworkshops en begeleidt nieuw talent. De maatschappijkritische thema’s in haar poëzie zorgden er al snel voor dat Anissa gevraagd werd om haar visies te delen in panels en columns. Momenteel verdeelt ze haar tijd vooral over spoken word optredens en haar werk als freelance schrijver.

Lezingen

Anissa’s lezingen zijn een combinatie van optredens en gesprekken: ze draagt teksten voor aan een publiek en gaat daarna in gesprek over de vaak maatschappijkritische thema's uit elke tekst. Anissa vertrekt daarbij vanuit datgene dat de basis heeft gevormd voor de teksten en opent daarna de ruimte voor het publiek om vragen te stellen of hun bedenkingen te delen. Anissa is erg geopinieerd en rechttoe rechtaan in het delen van haar meningen en visies. Dat is zeker merkbaar in de thema's die ze bespreekt en haar schrijfstijl, zowel in haar poëtisch werk als in opiniestukken. Diezelfde openheid en eerlijkheid probeert ze ook mee te nemen in haar interacties met het lezingpubliek. Ze vindt het belangrijk om te vertrekken vanuit antiracistische, anti-islamofobe, antihomofobe en dergelijke kaders, bij zichzelf, de organisaties waarmee ze samenwerkt en de deelnemers. Anissa biedt ook kortere optredens (max. 20 minuten) en workshops aan. Een workshopsessie duurt ongeveer een tweetal uur en komt neer op een introductie tot spoken word aan de hand van schrijf-, spel- en voordrachtsoefeningen. Een workshoptraject is ook mogelijk, waarbij ze dan verschillende workshopsessies afspreekt en de oefeningen (met toevoeging van extra oefeningen) over een langere periode verdeelt.

Praktisch

  • Een gewone lezing duurt doorgaans ongeveer een uur.

Neem contact op met Anissa Boujdaini

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.