Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar

Anggita Soeryanto

Biografie

Anggita Soeryanto (1989) is freelance illustrator en grafisch vormgever. Haar inspiratie haalt ze uit gebouwen met een vreemde vorm, bomen die op mensen lijken, mensen die op bomen lijken, vogels met een gek slagje bij het met hun vleugels klappen, foto’s die er wat gek uitzien… Het zijn de kleine afwijkingen aan de normaalste dingen die onmiddellijk haar volledige aandacht krijgen. Ze verwerkt en herinterpreteert al die elementen in haar illustraties.

"Knip, knip, scheur, knip plak, scheur, knippen,… mijn dagelijks bezigheid. Ik zie iets, ik scheur het, ik zie nog iets, scheuren. Ik probeer iets moois te maken. Ik probeer een leuke wereld te creëren. Met een klein papiertje in mijn hand tover ik een illustratie. Mijn wereld of die van jouw? Ik probeer wat schoonheid in de wereld te brengen en hopelijk mogen mijn illustraties één van de kleine pleziertjes in het leven van de lezers worden."

Uitgelichte titels

Cover van boek Help, ik heb de babyblues

Help, ik heb de babyblues

Cover van boek Samen over de grens

Samen over de grens

Lezingen

Anggita start haar lezingen steeds met een korte toelichting over haar werk en boeken door middel van een presentatie. Daarna volgt er een workshop waarbij de kinderen, jongeren of volwassenen zelf aan de slag kunnen gaan. Het thema van de workshop varieert steeds naargelang de doelgroep en de wensen van de organisator. Zo geeft Anggita enerzijds workshops over kinderboeken maar ook over bepaalde illustratietechnieken gelinkt aan een specifiek boek.

Praktisch

Workshop: Afhankelijk van de workshop voorziet de organisator een beamer (met HDMI kabel) en knutselmateriaal (potloden, schiften schaar, lijm, enzovoorts).

Transport: Anggita komt steeds met het openbaar vervoer.

Neem contact op met Anggita Soeryanto

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.