Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie, Proza, Theater
Thema’s
Andere talen, Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Wetenschap en techniek, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Willie van Peer

Biografie

Willie van Peer (1947) is hoogleraar Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de Ludwig Maximilians-Universiteit in München. Hij studeerde Germaanse Filologie in Antwerpen en Leuven, en doctoreerde in de Linguïstiek aan de Universiteit van Lancaster. Ook doceerde hij Tekstwetenschap en Literatuurtheorie aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht. Verder is hij Fellow voor het leven aan Clare Hall, Cambridge University, en oprichter van het internationale tijdschrift Scientific Studies of Literature. Samen met zijn echtgenote richtte hij in 2010 de vzw Mali-ka-di op, waardoor nu dagelijks 250 Malinese kinderen naar school kunnen. Willie publiceerde verschillende boeken en vele wetenschappelijke artikelen en staat bekend als een bevlogen en onderhoudend spreker over maatschappelijke en culturele thema’s. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Niet te geloven. De werkelijkheid achter het Nieuwe Testament

Niet te geloven. De werkelijkheid achter het Nieuwe Testament

Cover van boek Hoe zag Jezus eruit?

Hoe zag Jezus eruit?

Lezingen

Een lezing van Willie is bijzonder levendig en interactief. Zo is er altijd de mogelijkheid om de lezing te onderbreken met vragen of opmerkingen. Ook stelt Willie zelf graag vragen aan het publiek. Dat gebeurt soms in de vorm van een kleine quiz. Een lezing wordt altijd opgeleukt met foto- en soms ook filmmateriaal. Het is de bedoeling dat je je niet verveelt.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met projectiescherm. Willie brengt zijn eigen laptop mee.
  • Er is geluidsversterking ter beschikking om muziek- of filmfragmenten af te spelen.

Neem contact op met Willie van Peer

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.