Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leescompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Marc Kregting

Biografie

Marc Kregting (1965) groeide op in Nederland en woont sinds de millenniumwisseling in België. Hij werkte als pianist, schoonmaker, promovendus en redacteur. Daarna werd Marc vader en docent op een kunsthogeschool.

 

Sinds 1989 publiceert hij teksten in tijdschriften, kranten en boeken. Marc debuteerde als dichter in het literaire tijdschrift De held. Hij beheerde het literaire eenmanstijdschrift De Biels, en in 2004 verwierf hij publieke bekendheid met 'Zij zijn niet van Jeremia' (Vantilt), een bijtend kritische kijk achter de schermen van de uitgeverswereld en het literatuurlandschap. Hij staat bekend als cultuurcriticus en taalmaniak. Marc neemt geen blad voor de mond en wil zijn werk niet in hokjes indelen. Zo neemt hij in elk van zijn 16 boeken een ander genre onder handen. Naar eigen zeggen barst Marc nog van de plannen voor nieuwe boeken.

Uitgelichte titels

Cover van boek De encyclopedieën van de val

De encyclopedieën van de val

Cover van boek Koffie. Een doeboek

Koffie. Een doeboek

Cover van boek Hakkel je, hakkel je. Brieven

Hakkel je, hakkel je. Brieven

Lezingen

Als voormalig muzikant en als docent treedt Marc graag op. Hij is daarbij allereerst benieuwd naar wat het publiek verwacht. Verrassingen zijn welkom! Doordat hij al jaren een blog bijhoudt waarin hij taal en literatuur probeert te verbinden met de actualiteit, zijn er veel onderwerpen waarover hij al eens zijn gedachten heeft laten gaan.

 

Hij staat ook open voor samenwerkingen met andere kunstenaars en/of wetenschappers.

Neem contact op met Marc Kregting

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.