Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Sociale vaardigheden, Wetenschap en techniek, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Liesbeth Talboom

Biografie

Liesbeth Talboom (1982) is auteur van kinderboeken, copywriter, marketeer, ondernemer en mama van drie. In haar kinderverhalen zit steeds een flinke scheut fantasie en veel aandacht voor emoties, gevoelens en het zelfvertrouwen van kinderen. Ze schrijft voor peuters tot prepubers en alles daartussenin. In 2022 publiceerde ze 'Nee, dierenverhalen voor kinderen die het liefst op alles nee zeggen’ (Pelckmans), een bundel vol inspirerende, verrassende verhalen die allemaal vertellen dat het soms een heel goed idee kan zijn om luid NEE te zeggen tegen datgene wat de wereld van je verwacht. Daarnaast schrijft Liesbeth ook stukjes voor de boekenclub van Maison Slash en deelt ze daar elke maand leuke boekentips rond een bepaald thema.

Uitgelichte titels

Cover van boek Nee, dierenverhalen voor kinderen die het liefst op alles nee zeggen

Nee, dierenverhalen voor kinderen die het liefst op alles nee zeggen

Lezingen

Liesbeth start een lezing altijd met een korte voorstelling en de uitleg dat ze het zelf niet altijd zo makkelijk vindt om ‘nee’ te zeggen als iemand iets vraagt of iets van haar wil. Ze checkt dan ook even bij de kinderen of zij goed nee kunnen zeggen en wanneer ze dat vooral doen. Daarna kiezen ze samen een verhaal uit het boek en leest Liesbeth een van de tien verhalen voor met behulp van de handpop die gebaseerd is op het personage prof. dr. ir. Bet(ty) Weter uit het boek. Het boek is zo geschreven dat die professor de loop van het verhaal telkens onderbreekt om ‘fouten’ te verbeteren zodat de kinderen dankzij die weetjes echt nog iets bijleren over wetenschappen en de natuur. Na het verhaal praten ze nog na en gaan ze samen op zoek naar het motief waarom het verhaal begon met een NEE en wat het personage toen voelde (bang/boos/verdrietig/gefrustreerd). Elk verhaal is zo geschreven dat die NEE uiteindelijk zorgt voor een JA. De verhalen geven dus allemaal een portie extra zelfvertrouwen en inspiratie om trouw aan jezelf te blijven en op een correcte manier voor jezelf te leren opkomen zonder daarbij anderen tekort te doen.

Neem contact op met Liesbeth Talboom

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.