Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Laura Muls

Biografie

Laura Muls (1986) werkte jarenlang als grafische vormgever tot haar passie voor illustreren de bovenhand nam. Vandaag combineert ze een job in het buitengewoon onderwijs met haar werk als illustrator. Ze houdt van haar zoontje Rowen, van dieren en van de natuurelementen die een rode draad zijn in haar zachte fantasierijke tekeningen waar ze kinderen en ouders samen van wil laten genieten.

Uitgelichte titels

Cover van boek De koffers van oma

De koffers van oma

Lezingen

Het boek 'De koffers van oma' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De moeder van schrijfster Nadia Babazia verhuisde in de jaren ’70 van Marokko naar België in naam van de liefde, en ruilde Marrakech in voor de Noorderkempen. Op de grote heimwee en het wennen aan een nieuw land zonder familie was ze niet helemaal voorbereid. Om het gemis te verzachten, bracht ze vaak volle koffers mee uit Marokko. Via de nieuwsgierigheid van het personage Mouna kom je te weten wat oma allemaal uit Marokko meebrengt. Alle spullen in de koffer verwijzen naar ‘het thuisgevoel’ van oma. Het verhaal geeft aanleiding om gesprekken te voeren en activiteiten te ontwikkelen rond thema's als reizen, heimwee, thuis en de band tussen kinderen en grootouders.

De thematiek van deze koffers spreekt tot de verbeelding. Laura start haar lezing dan ook létterlijk met volle koffers: wat zou er in zitten? De groep ontdekt het samen met personage Mouna. Er ontspint zich een gesprek over reizen en de spullen die meereizen. Wie voelt zich waar thuis en waarom? Tijdens het voorlezen staat Laura stil bij mooie zinnen en metaforen. Zo wilt ze kinderen en volwassenen die Nederlands leren ook laten kennis maken met de schoonheid van taal.

Verder is het boek ook een zintuigelijke beleving. De spullen die oma meebrengt uit Marokko zijn verbonden met geuren, kleuren, smaken en klanken. Deelnemers kunnen op een interactieve manier ruiken, voelen, proeven van alle moois uit Marokko. De groep rondt de activiteit af met het maken van 'bloemenhanden': de deelnemers worden uitgenodigd om hun hand over te tekenen en te versieren met woorden of beelden die verhuizen naar hun thuisgevoel. 

Praktisch

  • Als organisator voorzie je basisknutselmateriaal zoals scharen, papier, stiften, lijm, en kleurtjes.

Meer zien?

Neem contact op met Laura Muls

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.