Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Historisch bewustzijn, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Kolet Janssen

Biografie

Kolet Janssen (1955) kan niet kiezen of ze voor kinderen of voor volwassenen wil schrijven. Gelukkig hoeft dat ook niet: ze doet het gewoon allebei. Voor kinderen schrijft ze verhalen over avonturen rond vreemde verschijnselen, spannende gezinstoestanden of angstaanjagend grappige thema’s. Ook schrijft ze meer informatieve boeken over geloof en over mensen in de samenleving. Voor volwassenen schrijft ze als columniste korte en langere stukjes over actuele onderwerpen, meestal met een knipoog. Ze heeft ook een eigen blog: Kijken met Kolet.

Na haar middelbare school (waar ze regelmatig met kritische stukjes het schoolkrantje teisterde) ging ze naar de KU Leuven om Godsdienstwetenschappen te studeren. Van 1977 tot 2006 gaf ze les in Tienen. Sindsdien houdt ze zich voltijds bezig met schrijven, workshops geven en lezingen houden.

Kolet houdt van verrassingen. Zij ziet achter de gewone dingen van elke dag vaak mysterieuze en spannende gebeurtenissen opduiken. Of ze stelt zich vragen bij wat vanzelfsprekend lijkt. Daarover schrijft zij graag stukjes en verhalen. Zolang ze zich blijft verwonderen over alles wat ze om zich heen ziet gebeuren, komt er geen einde aan haar inspiratie.

Uitgelichte titels

Cover van boek De maan is overal

De maan is overal

Cover van boek Andreas en de draak

Andreas en de draak

Lezingen

Voor 10+ jarigen brengt Kolet een wervelend verhaal over het groeien van een boek: van inspiratie tot vertaling. Met een spetterende Prezi duikt ze samen met de kinderen in thema's als 'waar haal je inspiratie?', 'hoe bedenk je een personage?', of 'hoe lang duurt het om een verhaal te schrijven?'. De kinderen denken volop mee. Ze toont materiaal, zoals originele tekeningen, een drukproef, katern, vertalingen enzovoort en beantwoordt alle vragen.

Voor jongere kinderen leest ze interactief voor rond een vooraf afgesproken thema. Dat wordt aangevuld met een filosofisch gesprek, tekenopdrachten en dergelijke.

Voor volwassenen spreekt ze over thema's als gelovige opvoeding, troost, de toekomst van de kerk enzovoort.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer en scherm.
  • Bij grote groepen voorziet de organisator een microfoon.

Neem contact op met Kolet Janssen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.