Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Burgerschap, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Inge Sleegers

Biografie

Inge Sleegers (1984) debuteerde in 2019 met de Young Adult roman ‘De kilte van een zomernacht’ (Ambilicious LLP), een spannend verhaal over een uit de hand gelopen spel met een ouijabord. In haar schrijfsels vind je vaak maatschappijkritische thema’s terug. Zo verscheen er in 2022 van haar hand het e-boek ‘Bestemming onbekend’ (Books and Butterflies), een verhaal over huiselijk geweld. Haar derde werk, ‘Wereld zonder water’ (Hamley Books, 2022), is een dystopische sciencefiction roman waarin ze reflecteert over onderwerpen zoals klimaatverandering en vrouwenrechten. Inge vertelt over het schrijverschap het volgende: “Deze generatie jongeren is heel bewust bezig met de wereld waarin ze opgroeien, zowel op vlak van milieu als gelijke rechten voor iedereen. Dat bewonder ik. Met mijn romans wil ik aansluiten bij hun leefwereld en hen aanzetten tot kritisch denken.” Naast schrijven zet Inge zich in als communicatiemedewerker in de sociale sector.

Uitgelichte titels

Cover van boek Wereld Zonder Water

Wereld Zonder Water

Cover van boek Het mysterie van de vergeten grot

Het mysterie van de vergeten grot

Lezingen

1. In de workshop 'Mad World' bespreekt Inge aan de hand van voorleesfragmenten uit 'Wereld zonder water' actuele thema's zoals mensenrechten, het klimaat, en de opkomst van extreem gedachtegoed. Daarnaast laat ze de jongeren kennismaken met het dystopische genre en geeft ze hen enkele (inter)nationale leestips mee. De lezing neemt een lesuur in beslag.

Optioneel kan de lezing uitgebreid worden met een extra lesuur. Inge brainstormt dan samen met de jongeren over andere maatschappelijke thema's, waarna ze hen in kleine groepjes aan het werk zet om een eigen dystopisch kortverhaal te schrijven.

2. 'Het Mysterie Van De Vergeten Grot’ is een avontuurlijk verhaal dat spanning combineert met elementen uit de mythologie (griffioenen en andere fabeldieren). Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de leerlingen van het 2e en 3e jaar van de basisschool A. Rodenbach in Hove. Ik neem de kinderen graag mee op een interactief avontuur waar ze kennismaken met verschillende fabeldieren uit de mythologie. Dat doen we aan de hand van voorleesfragmenten uit het boek, waarna we verder brainstormen over gekende fabeldieren en er samen nieuwe verzinnen. De kinderen krijgen ook (inter)nationale leestips mee. 

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met projectiescherm.
  • Er is stabiele internetverbinding.
  • Er zijn voldoende pennen beschikbaar voor de leerlingen om hun eigen verhaal te schrijven.
  • De boeken en lezingen zijn ook geschikt voor minder taalvaardige lezers of lezers met een leerstoornis zoals dyslexie.

Neem contact op met Inge Sleegers

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.