Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Henk Linskens

Biografie

Henk Linskens (1977) studeerde af als meester in de beeldende kunst met optie grafische- en reclamevormgeving. Hij is nog steeds actief in de grafische- en communicatiesector. 

Enkele jaren geleden zette Henk zijn eerste stappen in de wereld van de kinderboeken. Ondertussen zijn er drie prentenboeken verschenen (en goed voor liefst acht vertalingen!) en wil hij nog vele eerlijke poëtische prentenboeken creëren die toegankelijk en laagdrempelig zijn.

Op zijn visitekaartje prijken de woorden ‘illustrator’ en ‘auteur’, maar je mag daar gerust ook nog ‘dagdromer’ aan toevoegen. De kans is nihil dat deze ‘job’ ooit op de lijst van zware beroepen terechtkomt, want ‘dromen is immers een heerlijk tijdverdrijf en uit dromen ontstaan mooie dingen'. Waaronder prentenboeken.

 

Uitgelichte titels

Cover van boek Henk en de dansende letters

Henk en de dansende letters

Cover van boek Op avontuur met boeken

Op avontuur met boeken

Cover van boek Geloof. Ieder zijn eigen verhaal

Geloof. Ieder zijn eigen verhaal

Lezingen

Henk stelt zich aan het begin van de lezing kort voor en maakt kennis met de groep. Vervolgens leest hij voor en laat hij tijdens het voorlezen prenten uit zijn boeken zien. Ook is er ruimte voor interactie. Na het voorlezen wordt gepraat over het verhaal, de thema’s die aan bod komen en de tekeningen. Aanvullend is er tijd voor het publiek om vragen te stellen en om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Vervolgens vertelt hij meer over hoe een prentenboek nu eigenlijk tot stand komt. Dit legt hij uit aan de hand van enkele schetsen en originele tekeningen. Ook staat hij stil bij de verschillende technieken die hij als illustrator gebruikt.

De lezing wordt afgesloten met een doe-moment. Henk vertrekt van een groot wit blad tekenpapier van bijvoorbeeld A1 formaat. Hij doet als eerste de aanzet van een tekening, en daarna komt er steeds iemand uit het publiek aan de beurt, zodat op het einde iedereen een deeltje van de tekening geeft gemaakt. Zo wordt er op een positieve manier samengewerkt en ontstaat er een gezamenlijk kunstwerk. 

 

Als auteur en illustrator draagt Henk de boodschap uit om tolerant en vredig te zijn, en respect te hebben voor diversiteit. Vrije meningsuiting en het recht hebben om zich uit te drukken vanuit het hart vindt hij zeer belangrijk.

Samenwerken met elkaar staat boven het individu. Je kan niet met iedereen bevriend zijn of liefhebben, maar je moet wel elkaars talenten samenbrengen om tot een goed resultaat te komen. Henk wil daar aan bijdragen en heel misschien inspireert hij een persoon om hetzelfde te doen.

Deze boodschap neemt hij mee in iedere lezing.

Neem contact op met Henk Linskens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.