Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Fleur Pierets

Biografie

Fleur Pierets (1973) is kunstenaar, schrijver en LGBTQ-mensenrechtenactivist. Bij de uitreiking van de Çavaria Achievement Award noemde schrijver Jeroen Olyslaegers haar een ‘bewustzijnsrevolutionair’. En dat is dan ook waar Pierets over praat in haar werk: over het belang te onderzoeken welke grenzen van onszelf zijn en welke een sociale constructie. Over positief activisme en de noodzaak om vaker te kijken naar wat ons bindt, dan naar wat ons uit elkaar houdt.

Fleur werkte zeven jaar lang met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Ze publiceerden het queer online tijdschrift 'Et Alors? Magazine', dat wereldwijd op 750.000 lezers per editie mocht rekenen. Hun bekendste werk was echter '22-The Project', een kunstperformance waarbij het koppel in alle landen zou trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde ja-woord. Het boek 'Julian', over hun werk en het verlies van Fleurs vrouw, verscheen in september 2019 bij Das Mag. De kinderboeken 'Love Around the World' en 'Love is Love' - in opdracht van het MoMa - werden in New York voorgesteld in 2019 en 2021.

Haar meest recente boek, 'Heerlijk Monster', verscheen eveneens bij Das Mag in december 2022. Fleur geeft op dit moment lezingen over de hele wereld, werkt samen met het productiehuis van Michiel en Lukas Dhont aan de verfilming van Julian, schrijft het libretto voor een opera in samenwerking met Liesa Van der Aa, werkt aan een televisieserie en schrijft een nieuw boek.

Uitgelichte titels

Cover van boek Julian

Julian

Cover van boek Heerlijk monster

Heerlijk monster

Cover van boek Alle dagen sneeuw

Alle dagen sneeuw

Lezingen

Fleur  geeft lezingen van 20 minuten en gastlessen tot 90 minuten. Ze praat voornamelijk over activisme en hoe kunstenaars de mogelijkheid hebben de wereld te veranderen door middel van protestkunst. Maar ook hoe je als individu een positieve impact kunt hebben op wat er om ons heen gebeurt. Het belang van het lezen, zien en begrijpen van elkaars verhalen.

Benieuwd hoe een lezing van Fleur eruitziet? Lees nu ons verslag.

Praktisch

  • Er staat geen limiet op de grootte van een groep.
  • Fleur geeft haar lezingen aan de hand van foto’s.

Neem contact op met Fleur Pierets

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.