Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Don Vitalski

Biografie

Vitalski, of voluit Don Vitalski, is de artiestennaam van Vital Baeken (1971). Hij is schrijver en performer, en brengt op het podium een literaire vorm van standup-comedy, geeft lezingen over zijn literatuur en maakt ook muziek. Als schrijver publiceert hij columns, romans, liedjes, toneelstukken, stripverhalen en poëzie. Daarnaast maakt Vitalski ook letterkundige radioprogramma's voor Klara. Sinds 2011 draagt hij de titel ‘Antwerpse Nachtburgemeester’. In Nederland won hij de jaarlijkse Johnny Van Doorn-prijs, voor beste spoken word.

Uitgelichte titels

Cover van boek Mary Shelley schreef Frankenstein

Mary Shelley schreef Frankenstein

Lezingen

Don Vitalski biedt verschillende lezingopties aan:

 1. Informatieve lezingen over de Engelstalige letteren in de 19e eeuw, boordevol speelse eruditie, ernstige humor en met een grote nadruk op de biografieën van bekende figuren uit deze tijd: Edgar Allan Poe, Sherlock Holmes door Arthur Conan Doyle, Frankenstein door Mary Shelley. Vaak treedt Vitalski voor deze lezingen samen op met Prof. Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman.

2. In de lezing 'Pinguins Kunnen Toch Wel Vliegen' laat Vitalski aan een ongezien tempo de meest vreemde maar ware feiten de revue passeren, uiterst komisch en leerrijk tegelijk.

3. 'Gewoon Blijven Lezen' is een performancelezing waarin Vitalski uiterst merkwaardige klankgedichten brengt, en tussendoor vertelt over hoe en waarom deze tot stand kwamen.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je de mogelijkheid om een Powerpointpresentatie te projecteren. Indien nodig kan Vitalski dit materiaal ook zelf meenemen.

Neem contact op met Don Vitalski

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.