Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Danny De Vos

Biografie

Danny De Vos (1967) publiceerde in 2015 zijn eerste jeugdroman, ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ (Manteau). Het verhaal gaat over je plaats vinden in het leven en omgaan met het verleden van je familie, maar vooral over gevoelens en jezelf beter leren kennen. Het boek werd genomineerd voor de Leesjury. Het vervolg op dit debuut is ‘De Vlucht van de Kraanvogel’ (Ploegsma Amsterdam, 2016). In dit boek lees je het spannende en ontroerende relaas van een geadopteerd meisje dat op zoek gaat naar haar eigen roots.

 

Tussen het schrijven van dit tweeluik door en in de jaren daarna verschenen nog verschillende titels van Danny’s hand, zoals  ‘Toegang Geweigerd’ (Ploegsma Amsterdam, 2016), ‘Vossenstreken’ (Van Halewyck, 2017) en ‘Ben ik wel normaal?’ (Pelckmans Uitgevers, 2021). Daarnaast  schreef Danny samen met de succesvolle Nederlandse schrijfster Hetty Van Aar een spin-off van haar tophit ‘For Girls Only’. Deze reeks, ‘Love Stories’ (Standaard Uitgeverij), telt inmiddels vier delen.

 

Naast lezingen geeft Danny ook schrijfworkshops (zie bijlage voor meer informatie).

Uitgelichte titels

Cover van boek Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde

Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde

Cover van boek Toegang Geweigerd

Toegang Geweigerd

Cover van boek Ben ik wel normaal?

Ben ik wel normaal?

Lezingen

De interactieve ‘De Vos in de klas’-sessie is zeer gevarieerd. Je hoort Danny niet alleen uitleggen hoe het leven van een schrijver eruitziet, maar hij speelt ook livemuziek en leest voor. Ook vertelt Danny hoe hij schrijver is geworden en legt hij uit hoe de meeste van zijn boeken tot stand zijn gekomen. Oh ja, hij antwoordt ook zo eerlijk mogelijk op al de vragen die er op hem worden afgevuurd. Hij sluit af met het uitdelen van enkele schrijftips. En handtekeningen natuurlijk!

Praktisch

  • Een beamer is handig maar niet verplicht.

Neem contact op met Danny De Vos

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.