Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Thema’s
Leercompetenties, Muzische vormgeving, Nederlands, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Coco & June

Biografie

Coco & June, oftewel Karen Leten (1983) en Barbara Soenen (1975), leerden elkaar al schilderend kennen. Hun illustraties zijn realistisch en gedetailleerd. Ze schreven en illustreerden 'Dier boek' (2019, Davidsfonds), een alfabet van niet zo alledaagse dieren voor beginnende lezers. Ook met 'Diervrienden' (2020, Davidsfonds) brengen ze leesbare non-fictie voor kinderen. Ben jij nog opzoek naar een leuke activiteit voor jouw klas? Zijn je leerlingen gek van dieren? Of heeft jouw school nood aan extra leeskriebels? Coco & June komen met veel enthousiasme de gekste dierenweetjes vertellen in jouw klas.

 

Vanaf september 2022 bieden ze ook een gloednieuwe lezing aan over 'Jacquot en de lichtzoeker' (2022, Davidsfonds).

Uitgelichte titels

Cover van boek Dier boek

Dier boek

Cover van boek Diervrienden

Diervrienden

Cover van boek Jacquot en de lichtzoeker

Jacquot en de lichtzoeker

Lezingen

Wist je dat een voetbalvis zo rond is als een bal? En dat een dik dik een kleine antilope is? In een kringgesprek gaan we op zoek naar de lievelingsdieren van de kinderen. Met welke letter begint jouw lievelingsdier? Ken je een dier met de letter Q? We stellen het hele alfabet voor aan de hand van niet zo alledaagse dieren met toch verrassend eenvoudige namen. Samen lezen we van aasgier tot zeedraak.

Kunnen de kinderen al vlot lezen dan stellen we graag ons nieuw boek 'diervrienden' voor. Een boek over tal van verrassende vriendschappen in het dierenrijk. Waarom lift er vaak een witte vogel mee op de rug van een buffel? En wist je dat een mier een bladluis kan melken? We tonen de leukste dieren filmpjes en eindigen elke lezing met een doe-pakket voor de hele klas.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer, TV of digitaal bord (projectie filmpjes).

Neem contact op met Coco & June

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.