Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 18 jaar, 18+

Brenda Froyen

Biografie

Brenda Froyen (1978) is docent Nederlands aan de opleiding lager onderwijs van de Arteveldehogeschool. Ze is dol op boeken schrijven, wroeten in de tuin, reizen én de wereld verbeteren. Zo ijvert ze ervoor om meer aandacht te besteden aan mentaal welzijn. Met haar tuin wil ze een steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. De boeken over Wifi de hond zet ze in om het begrijpend lezen van kinderen te verbeteren. Brenda is, met andere woorden, een echte idealist. Haar motto? If you think you are too small to make a difference try sleeping with a mosquito. Deze mug komt graag in jouw organisatie een lezing geven.

Uitgelichte titels

Cover van boek Een jaar met Wifi

Een jaar met Wifi

Cover van boek PSSST! Het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische ... euh... je weet wel.

PSSST! Het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische ... euh... je weet wel.

Cover van boek Ben ik dan nu weer normaal?

Ben ik dan nu weer normaal?

Lezingen

  1. Lezing 1

‘Een jaar met Wifi’ (Infodok, 2021): gewapend met een koffertje én hond komt Brenda naar je toe. In het koffertje zitten allerlei voorwerpen die gekoppeld zijn aan de hoofdstukjes in het boek. Het is een aanleiding om over de inhoud én het ontstaan van het boek te vertellen. Centrale vraag is vaak: wat is echt en wat is niet echt? Zijn kinderboeken verzonnen? En wat met de hond? Want die is er écht wel bij. De lezing wordt ook aangepast aan kleutertjes.

 

  1. Lezing 2

‘PSSST’ (Borgerhoff & Lamberigts, 2019), het grote weetjes en niet weetjesboek over psychische ... euh... je weet wel: een interactieve workshop waar deelnemers hun mening geven over zaken als 'wat zijn psychische problemen? Wat is normaal? Waarom praten we soms wel, soms niet over mentale problemen? En vooral, wat kunnen we eraan doen om ze te voorkomen of te behandelen. Een verhelderende workshop die meer inzicht geeft in een zeer complexe materie, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen.

 

  1. Lezing 3

‘Ben ik dan nu weer normaal?’ (Borgerhoff & Lamberigts, 2020), is het sluitstuk van Brenda's boeken over geestelijke gezondheid. Het is een boek vol bedenkingen, vol vragen over hoe we omgaan met mentaal welzijn in onze samenleving. Die fundamentele vragen en diepe bedenkingen worden ook aan de deelnemers voorgelegd, zij het op een humoristische en anekdotische manier.

Praktisch

  • De lezing ‘PSSST’ geeft Brenda aan groepen van maximum 30 deelnemers.
  • De organisator voorziet een laptop en goede internetverbinding. 

Neem contact op met Brenda Froyen

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.