Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Brenda Froyen

Biografie

Brenda Froyen (1978) is docent Nederlands aan de opleiding lager onderwijs van de Arteveldehogeschool. Ze is dol op boeken schrijven, wroeten in de tuin, reizen én de wereld verbeteren. Zo ijvert ze ervoor om meer aandacht te besteden aan mentaal welzijn. Met haar tuin wil ze een steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. De boeken over Wifi de hond zet ze in om het begrijpend lezen van kinderen te verbeteren. Brenda is, met andere woorden, een echte idealist. Haar motto? If you think you are too small to make a difference try sleeping with a mosquito. Deze mug komt graag in jouw organisatie een lezing geven.

Uitgelichte titels

Cover van boek Wifi en de broers

Wifi en de broers

Cover van boek PSSST! Het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische ... euh... je weet wel.

PSSST! Het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische ... euh... je weet wel.

Cover van boek Mild tuinieren

Mild tuinieren

Lezingen

  1. Lezing 1

‘Wifi en de broers’ (Infodok, 2022): gewapend met een koffertje én hond komt Brenda naar je toe. In het koffertje zitten allerlei voorwerpen die gekoppeld zijn aan Wifi boeken. Het is een aanleiding om over de inhoud én het ontstaan van de boeken te vertellen. Centrale vraag is vaak: wat is echt en wat is niet echt? Zijn kinderboeken verzonnen? En wat met de hond? Want die is er écht wel bij. De lezing wordt ook aangepast aan kleutertjes.

 

  1. Lezing 2

‘PSSST’ (Borgerhoff & Lamberigts, 2019), het grote weetjes en niet weetjesboek over psychische ... euh... je weet wel: een interactieve workshop waar deelnemers hun mening geven over zaken als 'wat zijn psychische problemen? Wat is normaal? Waarom praten we soms wel, soms niet over mentale problemen? En vooral, wat kunnen we eraan doen om ze te voorkomen of te behandelen. Een verhelderende workshop die meer inzicht geeft in een zeer complexe materie, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen.

 

  1. Lezing 3

'Wild tuinieren' (Borgerhoff & Lamberigts, 2023): In deze lezing vertelt Brenda wat tuinieren voor haar en misschien ook voor jou en de natuur kan betekenen. Je tuin als antwoord op mentale uitdagingen en ecologische vraagstukken. Op haar unieke anekdotische en humoristische manier vertelt Brenda over haar mislukkingen en kleine successen in de tuin, over wat ze allemaal te weten kwam in de tuinierswereld: van de geitenwollensokken permacultuur tot buurmannen met piekfijne groene grasveldjes. Als je niets weet over tuinieren en jaren planten de dood hebt ingejaagd, dan kun je maar beter mild zijn. Een ode aan mild, wild tuinieren. 

Praktisch

  • De lezing ‘PSSST’ geeft Brenda aan groepen van maximum 30 deelnemers.
  • De organisator voorziet een laptop en goede internetverbinding. 

Neem contact op met Brenda Froyen

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.