(Super)diversiteit centraal

Studio Sesam wil diversiteit in Vlaanderen zichtbaar maken, mensen en organisaties met elkaar verbinden en bruggen bouwen tussen verschillende gemeenschappen. Samen met creatieve talenten geven ze kleurrijke prentenboeken uit waarin (super)diversiteit centraal staat. Voor de tweede keer mogen we enkele auteurs en illustratoren uit het project verwelkomen op de Auteurslijst. Vanaf nu kan je deze auteurs uitnodigen voor een lezing – met 100 euro korting via het Vlaams Fonds voor de Letteren!

Sophia Honggokoesoemo schreef ‘Bezoek op vier poten’, een boek dat kinderen en voorlezers samen laat nadenken over wat ons met elkaar verbindt - hoe verschillend onze dromen misschien ook zijn. De illustraties zijn van AnneMarthe Zomer.

Sari Mar en Anke De Potter maakten samen het boek ‘Vleugels van papier’, over een jongen die niets liever wil dan zijn familie terugzien. Door duizend kraanvogels te vouwen hoopt hij zijn wens te doen uitkomen. Sari en Ankes ontdekten tot hun grote verbazing dat een van de personages uit hun boek echt bestaat: Fadi Wali is een Syrische vluchteling die in Jordanië kinderen origami leert.

In ‘Ridder van karton’ vertelt Humeyra Cetinel het verhaal van Amina, een meisje dat ridder wil worden. Het is een spannend verhaal over rolpatronen, moed en vriendschap, met illustraties van de hand van Soraya Namavar.

Anggita Soeryanto illustreerde het boek ‘Help, ik heb de babyblues!’ van Tewatha Muller. Het is een origineel kinderverhaal over zelfvertrouwen en over het verwelkomen van een nieuw broertje of zusje in het gezin.

Nodig één van deze auteurs uit...