Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 18+

Ann De Bode

Biografie

Ann De Bode (1956) werd geboren in Congo en woont nu in Duffel. Omringd door muziek, een hond, twee poezen en wel duizend kleurpotloden, illustreert Ann de hele dag door, dag na dag. Ze experimenteert met polymeerklei, olie- en acrylverf, collages en digitale technieken. Ann illustreert zowel prentenboeken als spannende verhalen voor jeugd van 2 tot 16 jaar. Ondertussen heeft ze bijna 300 boeken voor uitgeverijen in binnen- en buitenland geïllustreerd. Verschillende boeken werden ook vertaald in het Koreaans, Deens, Frans, Engels en Duits. Ze ontving verschillende prijzen en onderscheidingen.

Na haar studie publiciteit werkte ze voor reclamebureaus en gaf ze ook halftijds les aan kunstscholen en academies. Ruim dertig jaar geleden maakte ze de overstap naar het illustreren van kinderboeken, wat ze nu nog steeds met passie doet.

Ann vindt het belangrijk om in ieder boek een vleugje humor te brengen als knipoogje naar groot en klein. Haar werk getuigt verder van een groot inlevingsvermogen, gebaseerd op een goede documentatie. Dit en haar oog voor detail roepen een unieke sfeer op waarin de lezer zich gemakkelijk herkent.

Uitgelichte titels

Cover van boek De Lantaarnaansteker - Uitgeverij De Eenhoorn

De Lantaarnaansteker - Uitgeverij De Eenhoorn

Cover van boek Het meisje en de soldaat - De Eenhoorn

Het meisje en de soldaat - De Eenhoorn

Cover van boek Van leeuw tot leeuwerik

Van leeuw tot leeuwerik

Lezingen

Een lezing houdt in dat Ann vol passie vertelt over haar beroep en het ontstaan van een boek, van idee tot het gedrukte boek. Dat illustreert ze met tal van voorbeelden uit eigen werk, op papier en op scherm, op maat van de leeftijd. Ann vertelt over haar drie bijzondere technieken, en licht vooral het schilderen toe, van het zoeken naar het ideale model tot het pasteus realistisch schilderen op soms vreemde ondergronden. Er is altijd ruimte en tijd voor interactie en kans tot het stellen van vragen.

Kinderen zijn haar doelgroep, inspiratiebron én modelletjes. Lezingen voor volwassenen vindt ze interessant om ideeën uit te wisselen en een inkijk te geven in een apart beroep. De lezingen zijn met andere woorden geschikt voor groot en klein.

Dankzij de jarenlange ervaring in het lesgeven kan Ann snel inspelen op de leeftijd van het publiek. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Praktisch

  • Indien mogelijk voorzie je als organisator een laptop, een beamer en een groot scherm. Lukt dat niet, dan brengt Ann haar verhaal al wandelend door het publiek.
  • Ann geeft alleen lezingen in de provincie Antwerpen, het liefst in de namiddag en voor maximaal 25 deelnemers.
  • Ann geeft geen workshops.

Neem contact op met Ann De Bode

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.