Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Frans, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
18+

Alain Delmotte

Biografie

Alain Delmotte (1957) is dichter en debuteerde in 1983 met de bundel ‘Sociaal realisme’ (Uitgeverij Yang). In de jaren ‘90 publiceerde hij ‘Grondbezit’ (Poëziecentrum, 1993) en ‘Standplaats’ (Pablo Nerudafonds, 1997), twee bundels waarin hij tegen de limieten van de taal tracht te botsen. ‘Onderschrift 1’ (1997), ‘Lieve Wislawa – onderschrift 2’ (Groeninghe, 2003) en ‘Verstekelingen – onderschrift 3’ (Groeninghe, 2006) zijn werken met een iets meer reflexieve insteek, waarin beschouwing en gedicht vaak in elkaar vloeien.

In de bundels ‘Warhoofd’ (Poëziecentrum, 2002),  ‘Voorstander zijn’ (De Contrabas, 2008) en ‘Uit de lucht gegrepen’ (Uitgeverij Liverse, 2013) koos Alain resoluut voor het prozagedicht. Van daaruit stippelde hij met zijn werk verschillende lijnen uit. Zo is er de cyclus ‘Warhoofd’ die zich duidelijk aftekent in de verzameling ‘Warhoofds gekkenwerk’ (Stanza, 2017).

Alain recenseert ook poëzie en schreef een aantal essays. Samen met zijn partner Herlinda Vekemans vormt hij een dichterspaar voor wie de poëzie als een levensvoorwaarde is.

Lezingen

Alain leest fragmenten voor uit eigen werk, vertelt over jonge Franse dichters en prozaschrijvers, en geeft indien gewenst ook workshops poëzie. Hoe dan ook bespreekt hij het prozagedicht in zijn vele levensvormen, en zoomt hij in op Franse en Amerikaanse poëzie uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Praktisch

Als organisator voorzie je een beamer.

Neem contact op met Alain Delmotte

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.